2020. október 24., szombat

Az üldöző

 

- Hát jobb, mint üldözöttnek lenni.

- De nem ez van a forgatókönyvben.

- Már az, mert kicsit átírtam.

- Bele mertél írni a...

- Persze, hogy bele, sőt ennél sokkal nagyobbat is mertem álmodni. Ezeket az álmokat pedig csak így lehet megvalósítani. Ugyanis olyan elemeket tartalmaz, amiket a forgatókönyv addig nem ismert.

- De hogy jutott ilyesmi eszedbe?

- Belegondoltam, ha üldözött vagyok, állandóan figyelni kellene az arcfelismerő kamerákat, gázos lenne használni a mobilt, bujdosni kellene meg menekülni és én nem vagyok az a menekülős típus. Számot vetettem a bevállalásaimmal és a lehetőségeimmel. Arra jutottam, hogy a spirituális mutációm, az intelligenciám, a dimenziószintem és a varázserőm elég alapot ad egy másfajta filozófia letesztelésére, amiben átveszem az üldözői feladatokat.

- De üldözni csak az tud, aki elől menekülnek, nem?

- Nehéz megjósolni, pláne egy nagyobb volumenű műveletnél, az események mikor érnek 3D-be.

- De lényszinten ki vagy?

- Egy ismeretlen létforma.

- Ki előtt ismeretlen?

- Az UFO is UFO, pedig már tudják azonosítani őket. Néhányan.

- Szóval miért írtál te bele a...

- Volt egy meglátásom, amikor ránéztem a szakmára, hogy egyszer majd a jövőben - ami mostanában érkezik el - piaci igény támad egy színvonalas megoldásra.

- Minek a megoldására?

- Én előre láttam, ők nem voltak hajlandók tudomásul venni a tényeket.

- És ebből a megoldásból lesz az üldözés?

- Csak közvetve. Ugyanis maga a megoldás csak egy sima rendszerátszervezés új hatalomkiosztással. De ők ebből tuti azt fogják levágni, hogy menekülniük kell.

- Hogy fogod őket üldözni?

- Na igen, eszembe jut erről egy jópofa tudományos elemzés a télapó létezéséről, amiben matematikailag le volt vezetve, hogy mennyivel kell mennie a szánjának, hogy minden (keresztény) gyerekhez odaérjen figyelembe véve a bolygó forgását. Kiderült, hogy ekkora sebesség mellett olyan súrlódás lépne fel, amiben azonnal gőzzé égne minden a rénszarvasokkal együtt. Tehát nem tudom őket egyszerre üldözni és itt lép be a képbe a modern ezotéria, aminek megalapítója is vagyok.

- Az ÉlményParkkal végük?

- Pont hogy nem. Mivel az ÉlményPark egy nyílt forráskódú rendszer (csak leparaméterezte, hogy ki férhet hozzá szabadon) és a szabályai rám is vonatkoznak, ez az egyetlen lehetőségük. 1ST1 pont azért kell, hogy ezzel üldözzek.

- Kit?

- Fogalmam sincs, minden le van paraméterezve.

- Személyesen kit üldözöl?

- Nem tudom mennyire fogok ráérni az ilyesmire, de ezt igyekszem nem kihagyni. Jó poénnak ígérkezik és ki tudom próbálni majd egy csomó különleges képességemet is rajtuk.

- Miket?

- Nem tudom még, majd kiderül. De ha személyesen üldözök valakit, az nálam játék és szeretem nagyon megnézni, kivel is játszom. De még a castingok előtt vagyun...

- Milyen casting ez?

- Ti régiesen próbáknak nevezitek. Szóval még annak próbái előtt állunk, hogy kiderüljön, ki a méltó ellenfél. Akiket üldözni fogok, ha persze sikerül erre időt szakítanom.

- Mi foglalhat le?

- Nem tudom, valami azt súgja, ha egy 42. dimenziós lény sikeresen beérkezik a 3D-be úgy, hogy kölcsönhatásba is tud lépni a 3D-s elemekkel, ügyekkel, dolgokkal, emberekkel, az ezeket meg is fogja tenni. Ehhez nem kell nagy ész, hogy az ember belássa, ahhoz kell a nagy ész, hogy olyan dolgokat is bekalkuláljon, amik a jelenben még elképzelhetetlenek.

- Hát most nem a vérszomjas, bosszútól duzzadó gonoszt látom, amiről szó volt.

- Sátán is pont így járt.

- Te lennél Sátán?

- Nem vagyok vallásos, de tanulmányoztam a szerepet. Mivel ez egyben a legszabadabb szerep is, nem tiltakozom ellene. De akkor ebben az esetben kibaszásból fogom a világot helyreállítani, mert ez illik a szerephez. A karaktermegformálás pedig már színészi feladat, amiben nincs megtiltva sem az imidzsváltás, sem a szerep szabad értelmezése.

- Mi a te értelmezésed?

- Sátán olyan, mint belgyógyászok közt a sebész.

- Sebész.

- Tulajdonképp amit te menekülésnek meg üldözésnek látsz, az valójában egy magasabb dimenziós szellemsebész műtét, ahol az üldöző a lézerszike. 

- Te szellemsebész vagy?

- Nem, egy teljesen önálló ág megalapítója, ahol nincsenek mindenbe belepofázni szerető irigy kollégái. Plasztikai szellemsebészetnek neveztem el.


- Ki volt a legérdekesebb nő, akivel találkoztál?

- Ilyennel még nem találkoztam eddig.