2020. október 2., péntek

Metamorfózis a követségen


- Üdvözlöm, most melyik darabjával beszélek?

- Ez ezen a szellemi síkon nem lényeges. Azaz mindegy.

- Hogy került a szellemi síkra?

- Találtam egy dimenziókaput a nagykövetségünkön.

- Hogy került Ön a nagykövetségre? Ha jól tudom Ön lenne az egyetlen, aki megbízna a szavukban.

- Olyan dolgok hajtottak, amik már ezen a létsíkon más értelmet nyernek.

- Értem. Azért érdekelne, hogy ez a helyzet megelégedéssel tölti-e el, mármint az új pozíciója. Nincs hiányérzete a befejezetlen ügyek miatt?

- Nos igen, az ügyek a földközelben tudják tartani nemes lelkünket. Szerencsére azonban megjelent itt egy holovállalkozás, ami egy piaci résre érkezett a Föld felől, ami még szokatlan nekünk. Igénybe lehet venni a szolgáltatásiakat.

- Akkor Önnek ha jól értem most sokkal könnyebb dolga lett?

- Abban az értelemben igen, hogy szellemi lényként nem annyira kötnek a fizikai világ szabályai. A mozgásterem jóval rugalmasabbá vált, viszont megjelenésem egyértelműsége közel sem olyan konkrét, mint előtte volt.

- Hogyan zajlik egy ilyen dimenzióutazás?

- Attól függ, melyik állam polgára.

- Ez mit jelent?

- A mi nagy családunk olyan nagy, hogy elég volt csak egy család nevét beletennni az országnévbe. Ebben az országban akár az utcán is kerülhet az ember dimenzióutazási közelségbe, mert a rögtönítélő bíróságok nem viccelnek ám és azonnal ott, helyben végre is hajtják az utaztatást. Ennek egy finomabb formájában volt nekem részem, amit a szobák festményeinek szépsége is meglökött, de sajnos az utazás előtt volt egy kis kellemetlenségem, ami nem ritka a mi országunkban ilyen esetekben.

- Milyen esetekben?

- A Nagy Szövetséges, a világ legerősebb országa népénél rájöttek arra, hogy egy kritika, ha mellette a helyes szellemet látjuk előreviszi egy ország fejlődését. Nálunk azonban a legkisebb is főbenjáró bűnnek számít. Nem terveztem közelről tanulmányozni a főbenjáró bűnök megbüntetését célzó erőfeszítéseket, ezért Nyugatra távoztam, mert hova máshova távozhat egy magamfajta ember.

- Akkor Ön nem is tervezte az utazását?

- Meg is lepett, hogy egy dimenziókaput találok a Követségünkön, akik becsületszavukat adták arra, hogy semmi bántódásom nem esik. Tényleg szerettem volna hinni nekik, amit csak így bizonyíthattam.

- Ön szerint lesz-e valami következménye az esetnek?

- Minden csoda három napig tart. Ám ez az új vállalkozás olyan lehetőségeket vitt bele a Játékba, hogy még most is ámulok. Szóval lesz következménye a három napon túl is.

- Gondolom nem kíván elárulni részleteket.

- A producer itt integet kinn, hogy egy szót sem szólhatok!