2020. október 2., péntek

Médiaszerződés

 

- Dicsértessék Atyám!

- Neked is gyermekem.

- Mi igaz abból, hogy egy spirituális mutáción átesett földi ember privatizálta az Úrtól a fizikai síkot?

- Sem megrősíteni, sem megcáfolni nem tudom.

- Miért nem?

- Ha megerősítem, kirúgnak ebből a kényelmes állásomból. Ha megcáfolom, nem biztos hogy ez a legjobb idő új ellenséget szerezni magamnak.

- De teológiai álláspontja van erről a kérdésről?

- Csak nem értenél belőle semmit.

- Elméletileg lehetséges?

- Elméletileg igen.

- Gyakorlatilag?

- A puding próbája az evés, gyermekem.

- Ez azt jelenti, hogy akkor majd meglátjuk?

- Az Úr segedelmével.

- Ez az ember azt állítja, hogy rendelkezik az összes fizikai testben létező holografikus médiajogaival. Beszélhetnénk erről?

- Inkább egy informatikussal és egy jogásszal, de a legjobb, ha egy jogász-informatikussal beszélgetsz erről.

- Na és ha most levenné ezt a maskarát, beöltözne rendes ruhába és kimennénk egy kocsmába dumálni erről?

- Csak úgy tudom megtenni, ha átutalsz egyházközösségünk számára egy jelentéktelen, ám pofátlan összeget.

- Itt a szeme előtt megteszem az iPhone-ommal. Tessék, irány a kocsma!


- Szeretném Atyám, ha még jobban távolodnánk a hivatalos állásponttól. Játsszunk szerepet! Én Dodó leszek, Ön pedig Fifi. Tehát nem úgy beszélünk egymással, mint pap és a nyájának egyik tagja, hanem mint Fifi és Dodó.

- Mire vagy kíváncsi Dodó?

- Kedves Fifi, most hogy így ülünk végre egymással szemben, szeretnék egy informatikai nyelvtől távol álló értelmezést hallani erről a kérdésről.

- Mi az informatikai értelmezés lényege? Mondd el és én azonnal nyomom a tükörfordítást.

- Nem vagyunk a tulajdonában, de ami ott van az a holografikus vetítésünk médiajogai.

- Az Úr nem birtokol semmit. Aki birtokol, az a földi ember. Az alászállások nagy problémáinak egyike, hogy aki az Ég nevében itt tenni akar, az nem birtokolhat semmit, mert ezzel megszegné az Ég törvényeit. Ám ha nem birtokol semmit, senki sem veszi itt komolyan. Látod a Vatikánt és Mekkát, csak a bankok mérhetők hozzánk, kik így vívnak ki az egyszerű ember szemében tekintélyt. A hatalom eme gyarló anyagi demonstrálásával.

- Fifi, most nem a pap vagy, hanem az az ember, aki sóvárgó szemekkel figyelte, ahogy átutalom a pénzt. Hagyd ki most a gyarló szót és ennek barátait.

- Két feles után azért könnyebb lenne... Szóóóval ma már nem olyan könnyű a kristály tudat szintre meditálás Krisztussá válás, mint eddig volt, mert olyan sok a megkötés, hogy a mai világban ez már nem vezetne sikerre. Nem beszélve arról, hogy aki megpróbálná, arra lecsapna valamelyik spirituális erővonal és a befolyása alá venné. A kereszteléssel ezt mi megoldjuk és iszlám kolléga is ugyanígy van ezzel, meg a többiek is. Tehát erre csak egy ateista lenne képes, aki viszont azonnal elvérezne odafenn. Soha senkinek nem lenne esélye az eredményes alászállásra, amíg létezik a pénz. Hogy úgy mondjam, a helyzete reménytelen.

- Tehát az a helyzet, hogy egy ateistának ez mégis sikerült?

- Nagyon úgy fest.

- Akkor ő sem birtokolhat semmit, beleértve a mi médiajogainkat is.

- Ennek az ateistának még meglehetősen értelmesnek is kell lennie. Ugyanis volt pofája ezt az égi zárat is kikerülni.

- Hogyan?

- Azt mondta, ő a Semmi Ura. A semmit pedig birtokolni szabad.

- Ezt most nem értem.

- Ugye a menny azt tanítja, ez a világ csak egy illúzió, azaz nem létezik. Így minden ilyen nem létező dolog hozzá tartozik, bővebben az Illetékes Elvtárs becenevű angyalhoz érdemes meditálni imádkozni ez ügyben. Az ő dolga ezekkel foglalkozni.

- Tehát egy sima mondattal átjutott ezen?

- Csak ha verbálisan értjük. Mert a dolog azért nem ilyen egyszerű, hisz azt, aki nem hisz istenben azonnal kinyírják és el sem jut a verbalitás gondolatához sem.

- Akkor hogy lehet valaki ateista?

- Tudományos szemlélettel. Nincs arra bizonyíték, hogy isten létezik, ám arra sincs hogy nem. Tehát nem nyírták ki a Kapuőrök, mert nem jelzett az istentagadás cseng... szóval nem érzékelték a gonoszt.

- Ő azt mondja, autodidakta halálkutatóként jutott el odáig és amire menet közben rájött, hogy ez egyenlő az istenkutatással.

- Azaz egy istent kereső lényről beszélünk. Ez lett az angyali álláspont is. Persze csak bukott angyali, de hát ők is angyalok.

- Nem képes felfogni az agyam azt, hogy egy darab ember, aki velem is simán szembe jöhetne az utcán birtokolja a világot. Ha bejövök a templomba imádkozni, őhozzá imádkozom?

- Hozzá csak az érdekesebb imák jutnak el, ezeket holoprogramok intézik. Illetve a ti szemetekben angyalok, de most már közvetve nem, hogy megismerték az iparosodást és az ilyen tömegmelókat már gépek intézik. Imádkozni ugye csak úgy érdemes, ha valóban okod is van erre, de ezt Fifi mondja neked, nem a pap. Ha minden nap imádkozol, az olyan, mintha hozzád minden nap odajönne valaki lejmolni egy százast. Fönn ti olyanok vagytok, mint lenn ugyanezek a cigányok, mert még egy jól sikerült szabadrúgást is Jézusnak köszöntek meg. De hát ezért is vagytok nyáj.

- Maguk meg a pásztorok.

- Igen és eddig az ispán volt a főnök, de most nagyon úgy fest, álruhában itt jár köztünk a király.