2014. április 2., szerda

Emberáldozatok




Jött egy magabiztos sugallat, hogy tegyek (szerintük reménytelen) kísérletet annak elmagyarázására, hogyan lehet azokat az indiánokat fejlett lényeknek nevezni, akik rendszeresen tartottak emberáldozatokat. Ha ezt a kérdést akkor teszik fel, másképp történtek volna a dolgok. Bár lehet, hogy megkérdezték, ám az arany, a kincs és a gazdagság akkor is erősebb lapoknak bizonyultak.

A kérdéskör jobb megértéséhez érdemes megtekinteni a Final Destination című sorozat bármelyik epizódját, ha nagyon el akarunk a témában merülni, akkor mindegyiket.

Az indiánok rájöttek arra, elkerülhetik a borzalmas halálnemeket, ha ők maguk gyorsan lépnek az Ügyben. Persze ennél jóval többet tudtak a világról, ám egy európainak ez bőven elég volt a barbárnak bélyegzéshez.


Az a hit széles körökben, hogy India az indiánokról kapta a nevét. Pont fordítva történt! Amikor az első európai hajósok megérkeztek, az indiaiak még emlékeztek arra, honnan jött hozzájuk utoljára hajó. Kérdezték is: Indijó? Indijó? Így lettek India.


Van még kérdés?