2014. április 1., kedd

Hova fejlődik az élet a Matrixban?



A jelenlegi helyzet

Van egy megszokott életed, amiben központi helyen szerepel a TV. Talán kevesen tudják, a televízió magyar találmány, tehát biztosan oka van a megjelenésének. Tehát ebben az életben a szabadidőd nagy részét a net és a TV előtt töltöd. Pedig kinn süt a nap, csiripelek a madarak és egy gyönyörű bolygó várna Rád rengeteg csodával, Te mégis benn rohadsz a lakásban. Az emberi kapcsolatok és aközösségi élet is átalakult.

A TV-ben nem a saját életedet éled, hanem beleéled Magad más életekbe, amiket a filmekben látsz. A valóságodban ülsz valahol és ha körbenézel, falakat látsz, mert a Te életed lényegében erről szól, hogy álmodozol, aztán másnap belépsz a Valóságba és lehúzol egy újabb napot. Este jön a TV és a tudatod már benne is van egy olyan kollektív tudatban, ahol a többi sorozatrajongóé és indul az álomvilágod is. A saját életed egy statisztaszerep, főszereplővé akkot válsz, ha kezedbe veszed a sorsodat.

A jövő

A játékiparban bekövetkező kvantumugrás új dimenziókba emelte a first person játékokat. A holotechnológia lehetővé tette azt, hogy amikor hazaérsz és körbenézel, már ne a falakat lásd, hanem azt a csodálatos világot, ahova a fantáziád vihet. Azaz a tested maradt egy lakásban, a tudatod viszont olyan világokat járhat be, amilyet csak akarsz. Ez a találmány a civilizációnk sorsát is megpecsételte, mert teljesen átrendezte az emberek életét. Annyira, hogy jelentéktelenné váltak az addigi nemzetiségi és egyéb közösségi egyáshoz tartozás addigi útjai.

Istenné válhattál egy saját világban, vagy felcsatlakozhattál valamelyik játékszerverre és Történetbe kerülhettél ott. A probléma a holo-vírusokkal kezdődött (ugye az ember), majd páran elkezdték feltörögetni az időzárakat, majd keresni kezdték a vetítési frekvenciákat. Kiderült, hogy a vetítési frekvenciákról senki semmit sem tud, ám páran bepróbálkoztak olyan tartományokban, ahol angyali-isteni szintek rezegnek. A világok összefolytak és káosz alakult ki, amiben a promitívebb létformák az erőszak fegyverével elnyomás alá helyezték a fejlett lényeket. A kiszabadult szellemet vissza kellett zárni a palackba.


Az új vallási eszmerendszerek és filozófiák arra igyekeznek tanítani, hogy az élet megélésének számtalan módja van és ezek között nincs különbség, ha Te azt, amit átélsz, valóságosnak érzed. Azaz szentesítették a holotechnológiát.