2014. március 28., péntek

Oldalak



Mondom az általam feltérképezett ideális felemelkedési irányt.

Amikor kezded, minden bizonnyal az egyik oldalon vagy. Ha maradsz ott, akkor soha nem fogsz felemelkedni, csak annak illúzióját fogod megkapni azoktól, akik az adott oldal csúcsán vannak. Akik az adott oldal csúcsán vannak, biztosan nem fognak Téged odaengedni, ebben biztos lehetsz. Inkább arra fognak törekedni, hogy Te légy az 'ő ermberük'. Ha Te az ő emberük leszel, onnantól már soha (!) nem fognak elismerni független személyiségnek, akinek saját tehetsége és képességei vannak, mert onnantól minden tehetséged és képességed szerintük az övék. Mivel Te alárendelted Magad nekik, ami szerintük van, azt vetítik Rád. A felemelkedés illúziója abból áll, hogy kineveznek valamivé. Ebbe a hibába sok olyan figura esik, akiket a mester megbíz valamilyen feladattal és úgy érezheti, ezzel ő részévé vált a holdudvarának.

A másik klasszikus hiba, ami után megintcsak elveszted az esélyt a felemelkedésre az, ha rájössz, milyen helyzetbe kerültél és a szabadulásod céljából átmész a Másik Oldalra. Kezdetben ez csábító, mert a másik oldal érdeke, hogy gyengítse az egyik oldalt és minden bizonnyal valamilyen pozíciót, vagy más olyan dolgot fognak felajánlani, amivel az ottani többiek fölé emelnek. Ez azonban csak látszólagos dolog és az idő az a tényező, ami ahogy telik, úgy válsz egyre jelentéktelenebbé. Aztán arra döbbenhetsz, hogy Te, aki régebben ajnározott sztár voltál, mára már nem vagy több azoknál, akiket meg ott lehet a szolgáknak nevezni. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy itt soha (!) nem leszel semmilyen bizalmi helyzetben, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy ha a sajátjaidat elárultad, akkor vajon mit fogsz tenni ővelük, ha helyzetbe kerülsz. Ezért nem is kerülsz semmilyen helyzetbe.

Az okos emberek már eleve kihagyják a másik oldalt, a kevésbé okosak és azok, akiket erőszakkal foglalnak el, kénytelenek elindulni a megtapasztalás ösvényén. Két másik út áll a rendelkezésedre, amikre úgy is ráléphetsz, ha otthagyod a másik oldalt is.

Az első azoknak szól, akik megsértődnek és megtagadják mindkét oldalt. Erre azonban kevesen lépnek még azok közül is, akik elszántak, mert senki nem szeret egyedül maradni. Ide csak az extrém figurák jönnek úgy, hogy jól is érzik magukat, mert fel kell arra készülniük, hogy támadni fogják őket mindenhonnan, valamint arra, hogy legyen valamilyen potenciáljuk, különben prédává válnak, hisz nem tartoznak egyik bandába sem, így könnyű célpontokká válnak. Erre a legjobb elszigetelni Magad és megalapozni a tekintélyed. Ehhez sok idő kell és egyetlen társad a Magány válik.

Elképzelhető, hogy ezt a lépcsőt is ki lehet hagyni, ahogy azt is, hogy átmenj a másik oldalra. Ha kihagyod, valamivel rendelkezned kell, mert az emelkedés szociopatává is tesz. Ugyanis ahogy emeled a tudatszinted, úgy válik a régi természetes világod olyan világgá, ahol mindenki ostoba beszélő majommá válik a szemedben. Ehhez alkalmazkodni kell, aminek két útja van: 1. kerülöd őket 2. még jobban közéjük mész és kialakítasz egy saját technikát a helyzet kezelésére. Ha kerülöd őket, akkor kell a jó technika, ha visszamész valamiért közéjük. Ha még jobban közéjük mész, vigyáznod kell arra, nehogy a nyakadra nőjenek, mert minden magas tudatszint értékes energiaforrás számukra, akin lehet élősködni (azaz érdemi tevékenység nélkül élvezni az illető előnyeit = az energiáin élni). Az élősködőket onnan ismerni meg, ahogy lerázod őket, mind ezt mondja: mi lesz velem? Az élősködés ellenpárja a korrekt együttműködés (szimbiózis), amiben minden fél jól érzi magát és az együttműködés mindkettőjük előnyére válik. A korrekt együttműködést az élősködők nem szeretik, mert rangon alulinak tartják. Hisz ha sikerül valakin élősködniük, őt már szolgának tekintik, bár a szemébe ezt sose mondják, inkább ennek ellenkezőjét játsszák folyamatosan (általában hízelgéssel).

El is érkeztünk a negyedik lehetőséghez, amikor mindkét oldalt a Magadénak érzed. Ekkor célszerű komoly Szűrőket föltenni, hogy elkerüld az alkalmatlan embereket és csak azokra koncentrálj, akik értékesek, azaz hozzá tudnak tenni valamit az Egészhez. Ha ezen az úton jársz, vigyáznod kell, mert itt is állandóan támadni fognak. Azt, aki Középen áll, mindenki az ellenségének tekinti, mert nem állsz ott, ahol ő és láthatóan az ellensége irányában vagy tőle távol. Márpedig ha nem ott állsz, ahol ő, akkor csakis valamiben sántikálsz őellene. Mivel nem érti a Közepet, nem is fog arra gondolni, hogy Te a barátja is lehetsz. Azaz ide is érdemes jó technikákat kifejleszteni, hogy életben (vagy az utadon) tudj maradni. Mindenki célja az lesz, hogy valamilyen trükkel a saját oldalára csábítson és keményen meg fognak sértődni, ha Te maradsz a saját utadon és nem az övékre lépsz.

Ekkor válsz alkalmassá arra, hogy felemelkedj. A felemelkedésnél sok lesz a potyázó, akik semmi mást nem akarnak, mint valahogy felkapaszkodni Rád. Ezek a figurák valahogy eljutottak a Kapuhoz és csak várnak az olyan emberekre, mint Te.