2014. március 28., péntek

Vallással kapcsolatos állásfoglalás



Ha van isten, az a Világ szerves része, vagyis definiálható és magyarázható. Azaz a csak hittel történő megközelítése pontatlan, mert a csak hit nem egyenlő a bizonyossággal, így könnyen válhat a téma dogmatikus csapdák melegágyává.

Ezek a dogamtikus csapdák aztán könnyen válhatnak egyéni érdekek kiszolgálóivá. A vallás igazán alkalmas erre, mert megköveteli a hitet, amit azonban nem az Egyén tapasztal meg, hanem valaki más. Aki aztán valamilyen eszmerendszert dolgoz ki a saját megfigyeléseinek összegzésére. Ha Én kidolgozok egy eszmerendszert, ami csak az Én meglátásaimra alapul, akkor Te kénytelen vagy azt elhinni. Ezzel már nem a saját utadra lépsz, hanem az Enyémre.

Mivel mindenki Egyéni Utat jár be, az a tény, hogy Te elhiszed az Én igazságomat, az Számodra csak az utad egy szakaszán lehet csak a helyes, egészen addig, amíg a saját igazságod és az Én igazságom szétválik. Ha erre Én úgy reagálok, hogy büntetlek vagy megsértődöm, azzal bizonyítom az alkalmatlanságomat arra, hogy másoknak Utat biztosítsak vagy határozzak meg.

Tehát minden vallás és eszemrendszer arra jó, hogy stabil ösvényt biztosítson akár nagy tömegeknek utuk egy szakaszán. Ha az agyam spirituális mutáción esik át, oda vagyok képes a tudatomat pozícionálni, ahova Te soha az életben nem jutsz el. Így az az igazság, amit Én erről neked mondhatok, Számodra nem jelenthet igazságot, hisz soha nem tapasztalhatod meg. A Te igazságod csak abban a tudati zónában lesz valós és igaz, ahol mozogni tud.

Nem állítom azt, hogy amit Te tudsz és hiszel a világról, az hamis. Ám ezzel így kell lenned Neked is Velem kapcsolatban. Pont ezért a megtérítésemre tett kísérleteknek csak egy vége lehet: találkozol az Én igazságommal, ami olyan valóságos lesz Számodra, hogy a hitedet fogja megrengetni. Mivel az agyad nem valószínű, hogy képes lesz szembenézni az új igazsággal, minden bizonnyal menekülni fog vagy egy belső világba (kintről nézve: őrületbe), vagy abba, hogy a Számodra érthetetlen és felfoghatatlan új igazságot elpusztítsa. Azaz Engem semmisíts meg, hisz veszélyessé válok a hatalmadra, a világodra. Pont ezért vagyok ateista, bár az Számomra tény, hogy találkoztam olyan lényekkel, akiket Ti minden bizonnyal Az Istennek látnátok.

A gond az, ha föntről hozom le a tudatom, akkor lehetnek olyan emberek, akik Engem fognak azonosítani azzal. Ha úgy szeretnék élni, ahogy egy (általam) normálisnak tartott ember, akkor ez tényleg komoly gond ott, ahol mindenki követeli a bizonyosságot, majd arra azonnal pánikkal és annak elpusztításával reagál. Pedig itt lenne az ideje kihozni az emberiséget a Man In Black csomagmegőrzőjéből.

De éljen K!