2014. március 15., szombat

Vetített hologram



A vetített hologram lényegét azoknak tudom a legjobban elmagyarázni, akik látták a StarTrek Voyagert, amiben van holoszoba. Az űrhajó legénysége elindítja a játékot, ők benne szerepelnek, a környezetet meg feltöltik csapossal, vendégekkel, stb. Na ezek a karakterek a vetített hologramok.

Ám mi van akkor, ha valami miatt - mondjuk összefrekventál ez a játék egy bolygóval - ugyanez a játék átmegy az életbe, vagyis az ottani realitássá válik? Aminek eredménye, hogy lejut az űrhajóból egy csomó lélek nélküli karakter a bolygóra és feljut a bolygóról egy entitás az űrhajó holoserverére, amitől az nem tudott lekapcsolni és a legénység benn marad a játékban.

Ami ha lejut a 3D-be, ott senki és semmi nem fogja őket megkülönböztetni az élő hús-vér embertől. Emberi jogokkal, demokráciában, stb. Két út van, hogy rendezni lehessen a helyzetet. Egy: minden kitöröl, ami nem oda való és visszaáll az eredeti helyzet. Kettő: minden marad így, ám akkor valaki beléjük költözik és lelket lehel bele.

Arra szintén kevesen gondolnak, hogy lehet az is, hogy valaki egy magasabb dimenzióban csücsül egyedül és lefelé vetített hologram formájában vesz részt az eseményekben. Ami egy holoszobában is maga a realitás, hisz fentről egy összefüggő történetnek érzed és nem feltétlen kell tudnod, hogy az egy holoszobában játszódott csak le. Egyszer csak a karaktereidbe költözik valaki alacsonyabb dimenzióban, aki láthatóan nagyon más, mint Te.

Ha egy ilyen holoszobában elindul egy játék és az rávetül a bolygóra, akkor annak a bolygón természetes állapotában kellett kifejlődnie ugyanoda, ami a játék környzetete. Ez azt jelenti, annak is igaza van, aki szerint az embert isten teremtette a saját képmására - ha helyesen értelmezzük a helyzetet - és annak is, aki a darwini evolúciós elméletet tekinti irányadónak.

Mert ha nem vagytok sokan, tényleg nem lehet semmi olyan világban lenni, ahol a gumimacik átveszik az irányítást és Te tehetetlen vagy.