2014. március 15., szombat

Elme és Szív


- Okos ember nem mondja, hogy 'soha'!
- A Szív azonban nem okos ember.


A Szív nem gondolkodik pénzben. Pont ezért nem állnak rendelkezésére azok a lehetőségek, amik a Rációnak. Az emberben mindkettő egyszerre dolgozik, vagyis sokszor a Szív hatásai a Ráción is érvényesülnek és viszont. A Ráció nem gondolkodik szeretetben. Pont ezért nem állnak rendelkezésére azok a lehetőségek, amik a Szívnek.

A Szív abban gondolkodik, ha konfliktushelyzet lép fel, hogy Energiát von el vagy módosítja annak minőségét. Ezt sokszor a sértődés képében látjuk. A sértődés megjelenése a Ráción látható, ám sokszor észrevehetetlen, mert a Ráció ezt igyekszik titkolni, hisz a Ráció világában a sértődés sokszor megmagyarázhatatlan.

A Ráció abban gondolkodik, ha konfliktushelyzet lép fel, hogy pénzt von el vagy módosítja az ahhoz hozzájutás feltételeit. Ezt sokszor a zsarolás képében látjuk. A zsarolás megjelenése a Szíven látható, ám sokszor észrevehetetlen, mert a Szív ezt igyekszik titkolni, hisz a Szív világában a zsarolás sokszor megmagyarázhatatlan.

Az Elme folyamatosan zakatol. Állandó gondolati Zajt képez, olyan, mint egy sztratoszféra, mely fölé emelkedve mérhetetlen csend és nyugalom száll Ránk. Ebben a csendben és nyugalomban csak azok a gondolatok érnek el Minket, melyekkel érdemes foglalkoznunk. Minden más a Búra alatt marad.

A Szív folyamatosan zakatol. Állandó érzelmi Zajt képez, olyan, mint egy plazmalámpa, melynek közepéből indulnak ki a kisülések. Ha ezt lecsendesítjük, akkor megtapasztalhatjuk a stabil és meleg minőséget, melyet valójában áraszt Magából. Azért nem érezzük, mert az Elme által keltett ismeretlen impulzusokkal, az érdekekkel nem tud mit kezdeni. Ha az egészséges Szív egy stabil körforgás, akkor az érdekek által irányított Szív egy gellert kapott forgássá válik.




Az első lépés az Elme lecsendesítése. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy a rendelkezésére álló információkat összerendezzük és a Szívet nem hagyjuk ki a rendezésből, vagyis figyelembe vesszük a szempontjait. Arra kell vigyázni, hogy észrevegyük, ha a Szív bosszúba kezd, mert a Szív sosem előrelátó és nem racionális, azaz képes Önmagának is ártani anélkül, hogy számolna annak következményeivel. Tehát ha az Elmével dolgozunk, annak mindig meg kell legyen a kontrollja a Szív fölött.

Második lépés a Szív megnyugtatása. Ehhez szükségünk van a Rációra, ám a Ráció ellenséges része ezt mindenképpen meg fogja akadályozni, mert a nyugodt Szív nem akar karriert, nem akar még több pénzt és ez ellentétes a Ráció által ismert (állatvilági) törvényekkel, vagyis úgy fogja értelmezni a helyzetet, hogy a Szív tönkre akarja Őt tenni, hisz pénz és fontosság nélkül Ő egy tehetetlen senki lesz, aki ki lesz szolgáltatva a Külvilág kénye kedvének. Az egyetlen megoldás az, ha izoláljuk és egy helyre koncentráljuk az Ego szövetséges részeit. Az Ego szövetséges része az, aki az állatvilág fölé emelkedett és megértette a Szív szerepét. Ez a Szövetséges Ego az egyetlen, mely képes arra, hogy kontrollt képezzen a Szív fölött és az eredmény az legyen, ami mindkettő agyfélteke számára elfogadható.

Elindulni nagyon nehéz, mert az ellenséges Szív is és az ellenséges Ráció is az ember pusztulását okozza. Eleinte apró lépésekkel kell haladni, váltakozva a féltekékkel és nem hagyni, hogy bármelyik is átvegye a teljhatalmat. Hol a Szívet, hol a Rációt kell követned és sosem lehet előre tudni, mikor kell váltanod!





Ha elindultál az Úton, azt fogod tapasztalni, hogy a környezeted egyre inkább az Ellenséget fogja Benned látni és mindenki elkezd utálni Téged. Ez azért van, mert a Világ a Te vetítésedet tükrözi vissza és a Te kijutásod/ébredésed egyiknek sem érdeke. Csak a szövetséges részeinek, akik az egész massza tetején lebegnek és ahhoz, hogy elérd őket, feljebb kell emelkedned.

Informatikai nyelvezettel és megközelítéssel a helyzet ahhoz hasonlít, mintha benn játszanál egy holo-videojátékban, ahol a rendszer arra kapott utasítást, hogy senkit ne engedjen az admin szintre. Aki ezt megkísérli, egyre nagyobb ellenállással kell számolnia, ami hasonló a gravitációhoz. Minél magasabbra mész, annál erősebben húz vissza, ám ha elérted a sztratoszférát, hirtelen ér el a űr csendje. Ekkor jössz rá arra, milyen lényegtelen is sok olyan dolog, aminek ma még nagy jelentőséget adsz. Ekkor jössz rá arra is, ha visszatérsz, mik az igazán fontos dolgok az életben és ezzel a Szív is és a Ráció is egyet fog érteni.


A mester irigysége

A mester irigysége egy olyan állapot, amikor az említett gravitáció működésbe lép. Azért kell Utadon folyamatosan változtatnod az embereket Magad körül, mert ha Te változol, akkor a körülötted lévő embereknek is képeseknek kell lenniük azt tükrözni. Ha Te az állandósággal (amit a Szív szeret) Magad körül stabilizálod a teret, akkor a gravitáció egészen addig nem fog elereszteni, amíg azok az emberek, akik stabilan körbvesznek, ezt nem teszik. 

Mester definíciója: képességeiben és személyiségében alkalmas személy

Aki leragad a hatalma illúziójánál, az csak bizonyos emberek szemében lesz mester. Ahogy emelkedsz, azt fogod látni, egyre nagyobb az a tömeg, akik Őt látják mesternek és egyre kevesebben hallgatnak Terád. Hiába látod Te azt, nem Te kanyarodtál le az Útról, hanem mindenki, vagyis az Út kanyarodott el az Egyenestől. Minden azonnal helyreáll, ahogy azok az emberek vesznek körül, akik a Te magasságodban vannak és addig tart, amíg ki nem növöd őket. Ám azt is tudnod kell, lesznek olyanok, akik Veled maradnak még akkor is, ha látszólag eltűnnek. Mindenkinek más technikája van a hogyanra, hisz mindenki egyéni utat jár be. Aki a vallások felé fordul támaszért, azt közösségi útnak hívom és akkor kerülsz bajba, ha eléred a valláshatár küszöbét, mert onnantól Ők biztosan a Sátánnak fognak Téged látni, hisz amit teszel az ellentétes a tanokkal, vagyis szembefordulsz istennel. Nem istennel fordulsz szembe, csak a földi képviselőivel, akik egy Második Búrában tartanak, ami nem más, mint a földi hatalmuk határai által bezárt tér. Ők biztosan nem azt fogják látni, amit Te, hogy valójában közeledsz istenhez, hisz akkor ők már a gravitáció hatása alatt állnak. A mester nem csak képességeiben az (ne merj Vele szembeszállni, mert nagy a hatalma), hanem személyiségében is, ami jelen esetben azt jelenti, képes Téged elengedni.